In de Biesboschhal smaakt naar meer

Vierdaags festival vol jongerencultuur

De vier dagen in de Biesboschhal in Dordrecht stonden in het teken van jongerencultuur en het ontdekken van leuke muzikale acts. Tijdens deze eerste editie zijn ongeveer 2.500 bezoekers getuige geweest van van een geslaagde start ”een evenement met potentie” met elke dag een ander programma. De diversiteit in het programma zorgde er voor dat het publiek ook verschillend was. Dat was echt alleen maar heel leuk om te zien. Het evenement is georganiseerd door een hechte samenwerking van lokale partijen. De samenwerkingsverbanden, waaronder Popcentrale, 078PODCASTS, Café Merz, Stichting Voorstraat Noord, Los Events, Straatraad, Dordt Sport, Bibliotheek, Renewt en BOD Events (organisator van o.a. Wantijpop) zorgden voor een veelzijdige showcase van jong talent en bruisende activiteiten.

Het festival begon donderdag met STRAAT078, een innovatief evenement waar jongerencultuur tot leven kwam met miniramps, 3×3 basketbal, Calisthenics, dansvoorstellingen, en opzwepende muziek. Vrijdag werd het stokje overgenomen door LOS!, met optredens van topartiesten zoals Freddy Moreira, Exclu, Erka, Wessel S, Millie Joe, en vele anderen.

Zaterdagavond bereikte een hoogtepunt met een uitverkochte show van GEHEIME DEUNTJES, gepresenteerd door 078PODCASTS en samengesteld met een unieke mix van lokale top-dj’s. Het weekend werd afgelopen zondag feestelijk afgesloten met het gratis popfestival De Werf, waar SERA als headliner optrad samen met een gevarieerde line-up, waaronder Maks, Vera & the Sleepover Club, Chollo, Naga, Estee Moïse en nog veel meer.

In slechts 7 weken tijd hebben we dit evenement neergezet met meer dan 10 collega-organisatoren en veel talenten uit de regio. Voor 99% van de bezoekers was het de eerste keer dat ze in de Biesboschhal waren, en iedereen was echt onder de indruk. ‘Dit komt volgend jaar toch wel weer?’ is een veelgehoorde reactie. Dat is wel iets om trots op te zijn met z’n allen.

- Magchiel Koekkoek, BOD Events

 

Bedankt iedereen, zonder jullie geen succes! Benieuwd naar de foto’s?

Check alle foto’s

 

We kijken uit naar een vervolg in de komende jaren!

Partners